Så gör du en barnsäng lite roligare

Barn gillar ju saker som är lite roligare och annorlunda än vad vi vuxna brukar gilla, vilket gör att många barn efterfrågar så kallade ”roliga” barnsängar, istället för en enkel barnsäng, som inte har några speciella drag eller egenskaper alls. Men hur kan man egentligen göra en barnsäng lite roligare? Här kommer några tips:

Färgerna

Klara färger som klarrött, blått, gult, orange och liknande är helt klart att föredra över mer neutrala eller ”dämpade” färger, då barn brukar föredra dessa. Ska du köpa en ny barnsäng eller göra om din nuvarande barnsäng med hjälp av färg, lack eller liknande, är det alltså de klara färgerna du ska satsa på och inget annat.

>> Se hela sortimentet av barnsängar – klicka här!

Barnsliga motiv

Detta kan vara djur, ditt barns favoritseriefigur eller något annat. Men fina mönster eller annat som vi vuxna föredrar på våra möbler brukar inte vara en hit bland barn, om man säger så. Så försök hitta en barnsäng med ett mer passande motiv, helt enkelt. Vilket motiv som lämpar sig bäst beror dock på ditt barn, dess prefenser och så vidare, så gällande detta bör varje förälder fatta ett eget beslut.

rolig barnsäng

Udda former

Barn gillar verkligen sängar som är formade och ser ut som t.ex. racerbilar, båtar, slott eller liknande, så fast dessa barnsängar är lite mer ovanliga än mer vanliga och traditionellt formade barnsängar, kan det löna sig att leta upp dem. De finns nämligen att få tag på i lite mer välsorterade möbelbutiker som har många barnmöbler, i nätbutiker som säljer möbler för barn, och så vidare. Och de behöver inte ens kosta så mycket mer än en vanlig barnsäng!

Barnsängar med extra funktioner av något slag

Det kan vara en inbyggd leksak, som ett dockskåp, en bilbana eller något annat ”tufft” eller ”roligt”. Oavsett vilken extra funktion det är, brukar barn verkligen uppskatta dessa, om de bara är lämpliga för barn. Väljer du att satsa på en barnsäng med någon slags extra funktion, bör du dock alltid se till så att denna funktion är säker för barnet, så att inga olyckor kan ske med anledning av den.